2 Οκτ 2009

νέο ξεκίνημα ναί ...ίδια σχέση όχι !!!



Νέο ξεκίνημα ..ίδια σχέση …
Το …σλόγκαν του νέου προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος…
Πάντα στην Ελλάδα τα νέα ξεκινήματα ,μιας και βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο με τρομάζουν…Και αυτό γιατί στην συντριπτική τους πλειονότητα κρύβουν ….ξήλωμα των …προηγουμένων και μια προσπάθεια μηδενισμού των …άλλων .Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε έναν εκκλησιαστικό σταθμό πόσο μάλλον σε αυτόν της Εκκλησίας της Ελλάδος ….
Πρίν από λίγες ημέρες ακούγοντας έναν άλλον τέτοιον σταθμό και συγκεκριμένα μια εκπομπή ιερέως (δεν θα αποκαλύψω ποιούς ,και σταθμό και ιερέα , για ευνόητους λόγους )μέτρησα το πόσες φορές ανέφερε στην εκπομπή του την λέξη Χριστός …210 φορές άμεσα ή έμμεσα ….Τί υπέροχος πλεονασμός!! ..τί αναγκαία για όλους μας υπερβολή!!! σκέφτηκα … Δεν ακούστηκε ούτε μια φορά παράταιρα ….Προκάλεσα τον εαυτό μου να δημιουργήσει μια δική μου ωριαία εκπομπή και να χρησιμοποιήσει 210 φορές μια οποιαδήποτε άλλη λέξη …το αποτέλεσμα το φαντάζεστε ….
Σκέφτηκα λοιπόν πως ένας εκκλησιαστικός σταθμός ειδικά στις μέρες μας θα πρέπει να μπορεί να συγκινήσει, να προσελκύσει και να καταφέρνει να ενώνει τα σπασμένα κομμάτια που δημιουργεί η αμαρτωλή άγνοια και η εντέχνως λανθασμένη πληροφόρηση στις ψυχές τόσων σύγχρονων ανθρώπων, των τόσο πληγωμένων και τόσο πυρπολημένων από τη φωτιά των κάθε τύπου και ποικιλόχρωμων αθεϊστικοκεντρικών σημερινών συνθημάτων. Να μπορεί να συναντήσει στην καθημερινή του σχέση με τους ακροατές ,τους πονεμένους και έμπλεους αποριών και διλημμάτων νέους ανθρώπους , έτοιμους για εσωτερικό προβληματισμό, αναζητήσεις υψιφαείς, με βαθιά επιθυμία για περισυλλογή και καρδιακή συνδιαλλαγή…

Για να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι , να ατενίζουν ένα αύριο που να εμπνέει και να γεννά υψηλής πνευματικής στάθμης προσδοκίες, αποκηρυρικτικής του παρελθόντος τάσεως ελπίδα, ζωογόνο, ζωηφόρο, και ζωοποιό προοπτική αιωνιότητος….

Για να το πούμε πιο απλά …ένα ραδιόφωνο μεστό από Χριστό …κατάγιομο από Ορθοδοξία και Αγίους ….
Έτσι θα περίμενα και έναν Εκκλησιαστικό σταθμό που φτάνει σε κάθε απομακρυσμένη σπιθαμή ορθόδοξης γης …Ελληνικής και όχι μόνο ..
Ακούγοντας όμως το νέο πρόγραμμα του σταθμού α π ο γ ο η τ ε ύ τ η κ α !!! Όχι γιατί λείπουν αξιόλογες φωνές διακεκριμένων και φωτισμένων ανθρώπων ,τουναντίον μάλιστα αλλά γιατί χάθηκε κατ΄ εμέ ο ουράνιος προσανατολισμός … η πραγματική αποστολή…το ιερό καθήκον …γιατί λείπει ο απαραίτητος πλεονασμός που αναφέραμε πιο πάνω …ο Χριστός και η ακατάπαυστη αναφορά σε Αυτόν …
Μέτρησα σχεδόν 80 ώρες εβδομαδιαίως μουσικού προγράμματος ,εκπομπές για τον πολιτισμό την ιστορία και ….λίγο από Χριστό και τους Αγίους του (ευτυχώς άφησαν τον Π.Ανανία Κουστένη να συνεχίσει τις ψυχωφελείς εκπομπές του ,ενώ δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτης σταμάτησε για όχι δικούς του λόγους …) .
Όλα αυτά καλά αλλά για ένα …εναλλακτικό ραδιόφωνο ένα μουσικο- πολιτιστικό σταθμό…ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!!
Μουσικά ραδιόφωνα ,εναλλακτικοί σταθμοί υπάρχουν σε πλήρη αφθονία …Τόσο οι σταθμοί των μεγαλουπόλεων όσο και της περιφέρειας βρίθουν από τραγούδια και …σύγχρονο πολιτισμό …
Σταθμοί που να μιλούν ασίγητα όμως για τον Χριστό μας και για την ορθόδοξη Χριστιανική πίστη υπάρχουν ελάχιστοι …Φοβούμαι και θλίβομαι ότι δυστυχώς πλέον ο Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς ….
Εύχομαι ολόψυχα ο Χριστός μας να χαρίζει υγεία και φωτισμό στους εμπνευστές αυτού του …νέου ξεκινήματος ….
Νέο ξεκίνημα ναι …..ίδια σχέση όχι …./
Με πόνο ψυχής
ΦΙΛΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ