23 Αυγ 2016

Εσύ κι η Μεγαλόχαρη …

  
Μόνο το δάκρυ μπορεί να περιγράψει κάπως αυτό που η καρδιά αισθάνεται σαν βρίσκεσαι στην Τήνο.  Ένας μαγνήτης που διαρκώς την τραβά νύχτα και μέρα είναι η Μεγαλόχαρη Μάνα . Ένας ύμνος που δεν σταματά ούτε ελάχιστα να σε συγκλονίζει , καθώς ανεβαίνεις τον ανήφορό της : Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην . Αινείτε ουρανοί Θεού την δόξαν ! 



Στα δεξιά σου ο στενός διάδρομος αναμένει τα γόνατα της ψυχής σου να συρθούν πάνω του . Όλοι σε κοιτούν κι όμως δεν θα νοιώσεις ποτέ πιο μόνος σου με την Μεσίτρια του κόσμου . Σαν φτάσεις μπροστά της και κλίνεις την κεφαλήν σου ,  καρτεράς το πιο γλυκό , μητρικό  της χάδι και ένα δροσερό φύσημα από τα πάνσεμνα χείλη της . Και μόλις απομακρυνθείς , αμέσως αρχίζεις να συλλογάσαι το πότε θα σε ξαναξιώσει  και να βιώνεις τόσο μοναδικά και ανεπανάληπτα  το παύλειο εκείνο ρήμα : τη ελπδι χαροντες͵ τη θλψει υπομνοντες͵ τη προσευχη προσκαρτερουντες… 



Στις αυλές της , στα βαπτιστήρια , στις δροσερές στοές των παρεκκλησιών , στα εξομολογητήρια , μαρτυρείται το μεγαλείο της πίστης μας . Της Ορθοδοξίας η μόνη θαυμαστή αλήθεια η θεραπευτική ! Νόσους ιάται και υγείαν δίδωσιν ψυχής και σώματος η πλούσια χάρις η ως ύδωρ άφθαστον εκ της Εικόνος βλύζουσα της Αγνής Θεοτόκου δεύτε προσέλθωμεν άνθρωποι  ίνα λυτρωθώμεν του χείρονος ! 

Νώντας Σκοπετέας


Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή .