20 Μαΐ 2018

Δάκρυ στο Εγώ … Το Εγώ, γιατί με κεφαλαίο;





Ναι , είναι το εγώ μια λέξη που δεν αγαπά ο Ουρανός ! Μόνο ο Χριστός μας την καθαγίασε τούτη την λέξη ! Τόσο απόλυτα και ταπεινά ταυτόχρονα ! Δεν είπε , ότι είναι απλά Ζωηφόρος , δεν είπε :Εγώ είμαι Ζωή ! Είπε: Εγώ είμαι Η Ζωή ! Η Ελπίδα , Το Φως , Η Οδός ! Ενανθρώπησε ο Θεός Λόγος, για την δική μας καταφθαρείσα φύση ! Ελευθερωτής στην σκλαβιά του πλανευτή μισόψυχου και Ηλιόφωτη  αίγλη  στον σκοτασμό του ! Ευεργέτης στην αχαριστία μας !  Εγώ είμί η Ανάστασις …δια τους πεσόντας ! Και εμείς τι μπορούμε να του ανταποδώσωμεν περί πάντων ων ανταπέδωκεν ημίν ; Δεν έγραψε ο υμνογράφος περί πάντων ων έδωκεν αλλά ανταπέδωκεν …Εμείς πρώτοι αντιπροσφέραμε παρακοή στο είναι και στην ύπαρξη που μας δώρισε ! Και έπειτα  Εκείνος ανταπέδωσε  στην δική μας διαρκή  αποστασία τον άφθορο θάνατο !
Μοιάζει και αυτό το ερώτημα του Υμνογράφου ρητορικό ! Τι άραγε θα μπορούσαμε να αποθέσουμε  εμείς στο ηλότρητο Εγώ Του ;
Κι όμως σε Εκείνον που ίδρωσε αίμα , εμείς έχουμε κάτι να αντιπροσφέρουμε ! Δακρύων μοι παράσχου Χριστέ ρανίδας  τον ρύπον της καρδίας μου καθαιρούσας …δεόμαστε στον Φιλάνθρωπο Σωτήρα …Μια ρανίδα από εξιλεωτικό δάκρυ,  να σταλάξει και να αντιπροσφερθεί  στο Άγιο Εγώ  ! Τέτοια ανταποδόματα ας κυλήσουν από τα μάτια όσων συμπορευτούν με τους ταπεινούς τούτων των σελίδων ! Αστέγνωτα και σωστικά ! Γένοιτο !  
Νώντας Σκοπετέας
Δάκρυ στο Εγώ …
Κεντρική διάθεση :Πρόμαχος Ορθοδοξιας
Τηλεφ. Επικοινωνίας-Παραγγελιών:6986 22 59 27