3 Ιουν 2018

Μην θυσιάζεις Την Αγάπη …για μια αγάπη ( Άγιοι Πάντες)



Αναπολόγητοι θα είμαστε εν ημέρα κρίσεως,  αν στερούμε από τα παιδιά μας την αληθινή Ζωή .Και θα θησαυρίζουμε την οργή του Θεού , αν αυτό που μας δώρισε και μας εμπιστεύθηκε , Του το παρουσιάσουμε χαμένο στο αιώνιο σκοτάδι . Άγνοια; Αδιαφορία ; Κάποιες φορές αλαζόνες και υβριστές απέναντί Του ! Θεοστυγείς γονείς ! Θεομάχοι , κάνουν τα πάντα για να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το ράσο , από το Φως . από την αφιέρωση ! Απεργάζονται τρόπους …τα παρακινούν στην αμαρτία , στην φιληδονία , στην ακολασία , μόνο και μόνο για να μην …τα χάσουν από κοντά τους . Μη και προσκολληθούν στον Θεό , μη και εναποθέσουν σε Εκείνον όλες τους τις ελπίδες …Ακόμα και σε ψυχιάτρους τα …εμπιστεύονται και φάρμακα τους δίνουν με τις χούφτες , επειδή τα είδαν να είναι ευαίσθητα , ευσυγκίνητα , να προσεύχονται , να είναι ατάραχα , να μιλούν συνέχεια για τον Χριστό και τους Αγίους Του ! Μετήλλαξαν την αλήθειαν του θεού εν τω ψεύδει ( Ρωμ.α,25)
Αρχοντικά και απροσωπόληπτα αγαπά ο Θεός ! Ο φιλών πατέρα ή μητέρα, υιόν ή θυγατέρα   …υπέρ Εμέ , ουκ έστι μου Άξιος!  Δεν μας ζητά ο Χριστός μας να τον αγαπάμε περισσότερο ! Δεν μας απαγορεύει την αγάπη ! Μη γένοιτο ! Το υπέρ Αυτόν δεν θέλει ! Θα μπορούσε να πει κανείς πως θα δεχόταν το : ως και Αυτόν ! Αγάπα τον άντρα , την γυναίκα , το παιδί σου αλλά όχι πιο πάνω από Εκείνον ! Μην θυσιάζεις Την Αγάπη …για μια αγάπη !
Ευλογημένος ο γονιός που αποχωρίστηκε προσωρινά , για να συμπορεύεται  αιώνια !Που έδωσε ευχή , το παιδί του να αγιάσει και να συγκαταριθμηθεί με των Αγίων Πάντων , με του Κυρίου τους φίλους ! Δεν αγιάζει βέβαια μόνο το ράσο και ο μοναχισμός και η αποταγή . Φυσικά και όσοι ακολουθούν το αγκαθόσπαρτο μα ευθές μονοπάτι μονοπάτι της έγγαμης ζωής , της οικογενειακής παλαίστρας , δύνανται ελέω Θεού να αγκαλιάσουν το αιώνιο Φως! Μα όλα να γίνονται για Την Αγάπη ! Όλα να εκπορεύονται από Την Αγάπη ! Να μην θυσιάζεται το αιώνιο για το πρόσκαιρο , Η Αλήθεια για το μάταιο και το απατηλό , το άφθαρτο για το επίπλαστο …Εξ Αυτής και δι Αυτής και εις Αυτήν τα πάντα ! Εξαγγελθέν το ότι,  όλοι όσοι ανυποχώρητα θα πορευθούν,   θα υποφέρουν ! Συνεχώς αυξάνεται και σήμερα από νέους μάρτυρες η χορεία των …ακλινώς μιμουμένων το Θείον Πάθος! Δεν άφησε ο Κύριος αμάρτυρη την εποχή μας ! Υπάρχει και στις μέρες μας θυσιαστική αγάπη ! Γενναίο φρόνημα ! Ανδρεία ψυχή ! Μικρά ζύμη , ναι ! Μα όχι αμάρτυρη εποχή ! Ο εις έστω και Η Αλήθεια , ο εις και Η Αγάπη , όπως λέει ένα πατερικό ρητό , αποτελούν πλειοψηφία !
Ει και ο κόσμος υμάς μισεί , εμέ πρώτον μεμίσηκεν!Αυτό να μην το ξεχνάμε ποτέ ! Και ότι κανείς δεν μπορεί να μειώσει Την Αγάπη  ! Να στενέψει το δοχείο της ψυχής που καρτερά να γεμίζει και να χωρά όλο και περισσότερο από τον απέραντο Ωκεανό Της!Κανείς δεν μπορεί να  μας χωρίσει ! Σαν τους Άγιους Πάντες που δεν θυσίασαν ποτέ Την Αγάπη για μια…αγάπη …
Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή, αφιερωμένη στην μνήμη
 της Νεομάρτυρος Αγίας Ντανιέλας της Ρουμάνας