21 Μαρ 2021

Είναι εδώ...Προστάτες ατίμητοι...

Στην Εκκλησία θέλει να πάει ο Χριστιανός  , στην Κιβωτό …να μπει μέσα και να νιώσει ασφαλής να αφεθεί στην Θεία πρόνοια !

Να συγχρωτιστεί με τον Εσταυρωμένο , την Παναγία Μητέρα Του , να κατασπαστεί τον Χριστό μας και τους γνήσιους φίλους Του , τα λείψανά τους  !

 Δακρύζουν πολλές φορές οι χαριτόβρυτες  εικόνες …

Πρόσφατα είχαμε αρκετά τέτοια σημεία ..Τι άλλο εκτός του να μας προειδοποιήσουν για ο,τι θα φέρει η αμετανοησία μας   θέλουν να μας πουν αυτά τα δάκρυα ;

Δακρύζει η Παναγιά και μας λέει εκείνη την ώρα ! Είμαι εδώ ! Είμαι εδώ ! Δεν είναι ξύλο και μπογιά τούτο το εικόνισμα ! Είναι το πρόσωπό μου Τα άχραντα χέρια  μου που βαστούν τον βαστάζοντα πάντα ! 

Και εμείς θα κάνουμε από μακριά υπόκλιση αδελφοί μου ; Και την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορτάσουμε την προσκύνηση των ιερών εικόνων ! Ως εικονομάχοι θα εορτάσουμε ; Μη γένοιτο αδελφοί και πατέρες ! Και θα τελειώσει η θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2021 πλέον με το δι ευχών των Αγίων Πατέρων ημών; Θα συμπεριλάβουμε και τους Αγίους Πατέρες της εβδόμης Οικουμενικής συνόδου;

Στην    διδασκαλία των Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, αναφέρεται ρητώς και διαυγέστατα  μαζί με την προσκύνηση των αγίων εικόνων και  ο ασπασμός τους .

«Τέτρωμαι τω πόθω σου, Μαριάμ, φλέγει με ο έρως καθοράν σου την Ιεράν Εικόνα, Παρθένε, το κάλλος και την δόξαν και κόρον ου λαμβάνω του μεγαλύνειν Σε»!

Μεγαλυνάρι  απ τα υπέροχα που συνήθιζε να γράφει και να  ψέλνει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκεί στο Δοχειάρι !

 Λέτε να έστεκε στα δυο μέτρα σήμερα αν ζούσε ο Άγιος και να την μεγάλυνε ακόρεστα με υποκλίσεις  απλά εκεί στο παρεκκλήσι της;

Μην τους κρατήσουμε  σε απόσταση...

Δεν είναι ξύλα , χρώματα και φθαρτά υλικά...

Είναι εδώ...Προστάτες ατίμητοι...

Αισθητά σημεία Πνεύματος Αγίου και των χαρισμάτων Του!

 Νώντας Σκοπετέας 

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2021

Η συναφής εκπομπή οπτικοποιημένη κατανυκτικά από την αδελφή μας και συνεργάτιδα Στεφανία Στ. https://www.youtube.com/watch?v=RLv7v3khEuQ&t=2404s