15 Απρ 2021

Γίνε πλοίο και λιμάνι Παναγιά μας !

Ρήτορες περισπούδαστοι και λαλίστατοι στέκονται ενεοί και άφωνοι μπροστά στο μεγαλείο Σου Κυρία Θεοτόκε !

Πόσο χωρητικό το δοχείο της ψυχής των παιδιών σου, των βαστάζων σου !

Όλα τα θαύματα και τα θαυμάσια εισέρχονται συνεχώς,  να κάμψουν δυσπιστίες αμφιβόλων , να γίνουν το καμάρι των ταπεινών υμνητών σου !

Όλα τα υπέρλογα που τελούνται με τις μεσιτείες Σου , Ανύμφευτη Νύμφη  , όσα κατατροπώνουν τους πολυρρήμονες  σοφούς τους περισπούδαστους και λογικούς με τις σκληρές και άκαμπτες καρδιές χωρά αυτό το μνημοσέντουκο το αγιασμένο!

Χαίρε ανόρθωσις των περιλύπων ψυχών μας !

Χαίρε κατάπτωσις της δαιμονοκίνητης ψυχρής και μισόψυχης λογικής των δεινών συζητητών και ουχί της μόνης Αλήθειας φιλοπόνων  αναζητητών !

Εκείνοι οι ακάματοι γυρεύουν συνεχώς να βρουν τα ίχνη σου Κυρία Θεοτόκε , να ακούσουν την γλυκύτατη φωνή Σου την παρηγορητική !

Απ τον βυθό της αγνοίας τον ζοφερό με το πυκνοσκόταδο τράβηξέ μας!

 Με την σαγήνη Σου την μητρική !

Γίνε ολκάδα και πλοίο και λιμάνι των θελόντων σωθήναι !

Νώντας Σκοπετέας

Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή

Ακόμα μια μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή ! Στις ομορφότερες Παρασκευές της ζήσης μας και της Αιώνιας Άνοιξης των ψυχών μας ! Με ανθισμένα όλα τα ευσκιόφυλλα και αγλαόκαρπα δέντρα μιας γης που προσμένει να πανηγυρίσει το ξύπνημά της , την Ανάστασή μας ...

Τα θαύματα των Χαιρετισμών , θα είναι πάντοτε τρανές αποκαλύψεις του Τριαδικού Θεού στη ζωή μας ! Ο Πρόμαχος Ορθοδοξίας και ο Αριστομένης Φλουράκης μετά τον πρώτο τόμο ετοιμάζουν συν Θεώ και τον δεύτερο ! Από εκεί σαν μια προδημοσίευση ό,τι ακουστεί στην σημερινή μας εκπομπή ! Γίνε πλοίο και λιμάνι Παναγιά μας ! Προς τον παμπόθητο προορισμό μας !