24 Απρ 2022

Άλλο μακάβριο και άλλο μακάριο! (Χριστός Ανέστη κυρ- Δημήτρη μας!)

 

Χθὲς συνεθαπτόμην σοι, Χριστέ, συνεγείρομαι σήμερον ἀναστάντι σοι! Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος των πάντων! Ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου! Πόσο αλλιώτικα της καρδιάς τα χείλη, πρέπει να προφέρουν τούτο το αιώνιο άγγελμα μαζί με το πρσδοκώ Ανάστασιν νεκρών! Όλα νέα! Κάθε φορά! Χωρίς παύση! Με ελπίδα ιλαρή και ανέσπερη! Με αφοβιά θανάτου! Να ξεριζωθεί το β από το μακάβριο! Να γίνει ο θάνατος πέρασμα μακάριο! Να κολλήσει το Α σιμά στον θάνατο που σπέρνει τρόμο και σκοτάδι! Η Εκκλησία του Εσταυρωμένου Ναζαρηνού Ιησού Χριστού, η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα, αντηχεί το Αληθώς Χριστός Ανέστη! Χαιρετάμε με αυτό το αιώνιο μήνυμα, ζώντες και ιδίως τους κεκοιμημένους! Εκείνους που ζουν προεορτίως την αιώνια γιορτή!

Πεντηκοστάρι παγχαρμόσυνο ξεκινά! Με μακάρια λόγια θα ασχοληθεί τούτη η σειρά των επτά εκπομπών! Σε δρόμους ευτυχισμένους θα πορευθεί! Για πολλά χρόνια σκεφτόμασταν αυτήν την μετάδοση με άγια και ελπιδοφόρα λόγια,  μέσα στο Τριώδιο των ρόδων! Ελέησε ο Κύριος! Κάποιοι σίγουρα θα παραξενευθούν! Ας βαθύνει ο λογισμός μας και θα κατανοήσουμε, πως δεν διψάει το μέσα μας  για τίποτε άλλο από το να προσδοκά την Ανάσταση! Έχουμε χρέος στη ψυχή μας, κάποτε να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα λόγια τα μακάρια! Θα έχουμε πεπειραμένο και Άγιο ιχνηλάτη σε αυτούς τους δρόμους! Τον μακαριστό Ιεροκήρυκα του Παραδείσου , τον κυρ-Δημήτρη τον Παναγόπουλο! Θα μας μιλήσει για όσα συνήθως σπεύδουμε να αποφύγουμε! Εκείνο το β από το μακάβριο, βάσανο και βάρος που βοά το Ανάστα στις ψυχές μας! 15 ομιλήματα του μακαριστού Χριστοκήρυκα για την ακολουθία εις κεκοιμημένους! Ωκεανός θείων μηνυμάτων! Κάποια ευλογημένη ψυχή, συνεργάτης της εκπομπής, εργάστηκε κοπιωδώς αλλά κυρίως προσευχητικώς τα μετέφερε στο χαρτί! Εμείς με τη σειρά μας αποθησαυρίσαμε κάποια συνταρακτικά αφυπνιστικά, εκτενή αποσπάσματα, διανθισμένα από κείμενα και περιστατικά από τα Χριστιανά και οσιακά  τέλη του ευλογημένου και Θεοκλήτου εργάτη του Ευαγγελίου! 

     

Σε κάθε ξεκίνημα αυτής της σειράς των εκπομπών  μέσα στο Πεντηκοστάριο νοερώς θα πηγαίνουμε στο ταπεινό του μνήμα για να του πούμε το: Χριστός Ανέστη κυρ-Δημήτρη μας!

Νώντας Σκοπετέας

Απόσπασμα από σειρά 7 εκπομπών(Χριστός Ανέστη κυρ-Δημήτρη μας!) αφιερωμένων στην ερμηνεία της ακολουθίας εις κεκοιμημένους,  υπό μακαριστού Δημητρίου Παναγόπουλου.