13 Αυγ 2023

Δεκαπενταύγουστος! Άλλη μια ευκαιρία...

 

Χαρείτε  ρημοκλήσια ταπεινά, στου ουρανού τις άκριες υψωμένα

 και σεις τα θαλασσάρικα μ ΄αρμύρα κεντημένα …

Χαρείτε αγέρηδες λιβανωτοί και κύματα του μελτεμιού

 που μοιάζετε με σκαλοπάτια ασβεστωμένα,

 να φέρετε στη Χάρη Της

τα πονεμένα τάματα και γόνατα απ τις μετάνοιες ματωμένα…

Χαρείτε σταυρολούλουδα και ανθοί που θα πλεχτείτε γύρω απ την κλίνη Της,

ζωή αιώνια αποχτώντας

και άρωμα αμάραντο στη μνήμη μας  σκορπώντας…

Χαρείτε σεις ψαλτάδες και ιερείς του Υψίστου ευλογημένοι, που θα ξαναλαλήσετε πως της φύσεως οι όροι θα είναι πάντα νικημένοι…

Χαρείτε σεις Γυναίκες που η εκλεκτότερή σας με σώμα και ψυχή, στου Θεϊκού Νυμφώνα τα Παλάτια, στα χέρια του Αναστημένου Σπλάχνου Της,

Βασίλισσα οδηγείται

 και από υπερκόσμιες τάξεις, αντάμα με Αποστόλους και Θεοσόφους Ιεράρχες λαμπρά δορυφορείται…

Όλος ο κόσμος, τα πέρατα της γης, ζωή ας χαρεί αληθινή, αυτή που ανατέλλει, του Αυγούστου την δεύτερη Ανάσταση ας Την πανηγυρίσει!

Ακοίμητη χαρά των θλιβομένων, ελπίδα αμετάθετη, τάφος ποτέ δεν θα κρατήσει…

Προπομπή με της Χαράς τα δάκρυα…

Ξόδι ολόχαρο εξαπτερύγων και δυνάμεων ασωμάτων, γης και ουρανού, ανθρώπων ιλαρών και έκπληκτων Αγγέλων…

Λιτανεία της τρανώς Ηπλωμένης Υπτίας ΜητροΘέου, απ της Καταπολιανής τους ολάνθιστους τους κήπους, ως το περιβολάκι του καμαροσκέπαστου μικρού μοναστηριού Της στου Παραδείσου  τ΄ αγνάντι… ( Ν.Σ 2013)

Όχι άλλος ένας Δεκαπενταύγουστος, μα ένας άλλος να είναι αυτός! Φαίνεται ο χρόνος να λιγοστεύει! Και με εσχατολογική ενατένιση να μην το δούμε αυτό, στα σίγουρα κάθε μέρα που περνά λιγοστεύει αυτές τις ανυψωτικές ευκαιρίες για τις ψυχές μας! Γιατί ανυψώνεται η ψυχή κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού τούτες τις άγιες μέρες της Παναγιάς! Κάθε ικεσία και άγιο παρακαλετό προς την Βασίλισσα, την Δέσποινα, την Μάνα όλου του κόσμου, την Άνασσα κι Ανάσα όλων μας, ανεβάζει την ψυχή στα Ουράνια να προγευτεί τα της άνω Ζωής! Σωστική η μεσιτεία της Κυρίας Θεοτόκου! Λιμάνι, καταφυγή και σκέπη Θεία! Αν εννοούσαμε σε βάθος έστω μια προσφώνησή της! Μια λέξη τιμητική από την μικρή ή την μεγάλη Παράκληση, δεν θα έπαυε συνεχώς, ευκαίρως ακαίρως, μαζί με την μονολόγιστη ευχή του γλυκύτατου Ιησού να επαναλαμβάνεται το: Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς! Τέτοιες λέξεις και προσφωνήσεις θα ακουστούν σε ακόμα μια εκπομπή παραμονές της Κοιμήσεως της Υπερευλογημένης Θεοτόκου!

Νώντας Σκοπετέας

Με αποσπάσματα από ομότιτλη εκπομπή

Δεκαπενταύγουστος 2023