21 Μαρ 2019

Ξανά θα λάμψει η Χαρά



Ξανά να λάμψει η Χαρά , να λυτρωθεί η Εύα πάλι !
Να γεννηθεί αρρήτως Φως , να φωτιστεί του Ιωσήφ η ζάλη!


Ξεκίνημα Σαρακοστής , Χαιρετισμών το πανηγύρι !

Απόγευμα Παρασκευής, Ρόδο ανθεί στο Μοναστήρι !

Θαύμα είναι τούτη η προσευχή , σαν οι καρδιές την απαγγέλουν !
Να μην τελειώσει της ποτέ , τα ταπεινά του κόσμου θέλουν !

Διαφύλαξε και επίβλεψε , το υποσχέθηκες Κυρία ,
όποιον με αυτήν σε χαιρετά , εν τη Δευτέρα Παρουσία!

Αναβαθμοί Σαρακοστής ! Μετρημένες μέρες μιας αμετρήτου προσμονής! Ένα-ένα τα σκαλοπάτια της κλίμακος,  που οδηγεί στον ανέσπερο φωτισμό, στο πρώτο ξημέρωμα της παμπόθητης Ανάστασης !
Έχει και κεφαλόσκαλα τούτη η σκάλα , για ξαπόσταμα και αναπαμό ! Τις Κυριακές της Σαρακοστής, τις τόσο σπουδαίες των Νηστειών και της Ιερής μνήμης, μα και τις Παρασκευές της Κυρίας Θεοτόκου με τα Εφύμνια τα μελωδικά, που σαν θυμιάματα φτάνουν στον Θεϊκό Νυμφώνα να ικετέψουν και να δοξάσουν! Ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια αυτή η ευλογημένη συνήθεια στο ξεκίνημα κάθε Σταδίου των αρετών, να συναντάμε ψυχές που αγάπησαν πολύ τούτην την προσευχή των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ! Δεν έπαψαν από τότε που νόησαν την απύθμενη ικετευτική τους δύναμη, να τους απαγγέλουν, βιώνοντας το θαύμα και μια άφατη γλυκύτητα να τους πλημμυρίζει την ζήση. Πλήθυναν στις μέρες μας τα λόγια, τα βιβλία , οι εκπομπές, μα λιγόστεψαν τα βιώματα ! Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που βιώνουν Θεαρέστως , γι αυτό δεν παύουν να γεύονται απερίγραπτης γλυκύτητας καρπούς, τα θαύματα και τα θαυμάσια της πίστης μας !  
Δεν παύουν  και οι βαστάζοι Της να αποθησαυρίζουν αυτά τα βιώματα τα υπέρλογα ! Οι βαστάζοι της Κυρίας Θεοτόκου ! Μας θυμίζουν τον Αποστόλη τον Κακόμη( Ο Κακόμης , διήγημα του 1903) , τον ήρωα του Κυρ –Αλέξανδρου τούτος ο αυτοπροσδιορισμός τους ! Ταπεινός και εκείνος …. «Ἀνάμεσα εἰς τοὺς βαστάζους τῆς μικρᾶς παραθαλασσίας πόλεως, τὰ πρωτεῖα εἶχεν ἀξίως ὁ Ἀποστόλης ὁ Κακόμης. Ὅλοι τὸν ἀνεγνώριζαν ὡς «χαμάλμπασην». Ἐσήκωνεν, ὡς ἔλεγον, περὶ τὰς ἑκατὸν πενῆντα ὀκάδας». Οι βαστάζοι μας  σηκώνουν το αμέτρητο βάρος της διάδοσης αυτής της συγκλονιστικής και τόσο δοξολογικής προσευχής προς Εκείνην δι Ης η Χαρά εκλάμψει !
Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα από σειρά 2 εκπομπών αφιερωμένων στο βιβλίο :
«Τα θαύματα των Χαιρετισμών σήμερα» του Αριστομένους Φλουράκη που κυκλοφορεί από την Ιεραποστολική-Ορθόδοξη Χριστιανική Συναλληλία : Πρόμαχος Ορθοδοξίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...