30 Απρ 2023

Μη φοβάστε τον Θάνατο! (Οι 3 επιστολές του Γέροντος Εφραίμ..)

                              

Τρείς επιστολές έγραψε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Σεραγιώτης, στις τελευταίες μέρες της επιγείου βιωτής του! Την πρώτη, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023μ.Χ προς όλους εμάς τους εν Χριστώ πνευματικούς του αδελφούς, κληρικούς και λαϊκούς! Καλά μας τα έλεγε για τόσους καιρούς ο παππούλης! Ξεδίψαγαν οι ψυχές μας με τα σοφά και φωτισμένα άνωθεν λογάκια του! Ήρθε όμως η ώρα να περάσει στο επόμενο στάδιο! Όλα αυτά να τα αποδείξει στην πράξη! Η ώρα του τελικού διαγωνίσματος! Ο καιρός των ποιητών! Έκπληκτοι και έκθαμβοι λοιπόν την διαβάζαμε και την ξαναδιαβάζαμε, αναλογιζόμενοι ότι οι ποιητές του νόμου και του Ευαγγελικού πνεύματος, που θάνατο δεν γνωρίζει, μα πανηγυρίζει συνεχώς, για το Νίκος και το μέγα έλεος, που χάρισε ο Αναστηθείς Θεάνθρωπος στο πλάσμα του, είναι τόσο λίγοι και σπάνιοι, εν αντιθέσει με όλους εμάς και πρώτον τον γράφοντα, τους ακροατές τους λαλίστατους…

             

«Πνευματικοί μου Αδελφοί αγαπημένοι εν Χριστώ , Χαίρετε και αγαλλιάσθε πάντοτε ότι ο Χριστός Ανέστη! …Ιδού ο καλός Χριστός μας, μου δώρισε  3 ατίμητα  δώρα εκ της απείρου Θείκής αγάπης…

3 καρκίνοι που κάλυπταν όλο του το σώμα!…

…Ο Θεός του πατρός μου Εφραίμ έστω μοι βοηθός! Δέομαι δια προσευχήν προς την ευτέλειάν μου, Σας αγαπώ και σας υπερεύχομαι όλως ειλικρινώς , π.Εφραίμ Αμαρτωλός.»

Η δεύτερη επιστολή ξανά προς όλους μας! Αυτή τη φορά χωρίς ούτε μια λέξη! Εκπλήττων τη οράσει! Ο Γέροντας σε 2 φωτογραφίες! Η μια στο δωμάτιο του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της τόσο επίπονης χημειοθεραπείας, μας ευλογεί κρατώντας τον λατρεμένο Εσταυρωμένο μας Λυτρωτή! Αυτές οι 2 φωτογραφίες, μαζί με εκείνη που οι 2 Εφραίμ στέκονται χαμογελαστοί και μαζί, σε μια προεικόνιση ουράνιας αιώνιας δοξολογίας, αποτυπώθηκαν σε ένα κείμενο που γράφτηκε λίγες μόλις στιγμές μετά την κοίμησή του στις 17(με το παλαιό που ακολουθείται στο Όρος) Μαρτίου, με τίτλο την αναστάσιμη ομοηχία: Εφραιμέσθω τα Ουράνια!

Η 3η επιστολή προς εμάς μα κυρίως προς την Μάνα μας Κυρία Θεοτόκο, την πυλωρό και Έφορο του Άθωνα! Πρωτοδιάβάστηκε την ώρα που η αγία ψυχούλα του ξεκινούσε το μεγάλο της αιώνιο ταξίδι!

Σε όλη μου την ζωή διακόνησα, το κατά δύναμιν πιστώς, το Άγιο Όρος, Πατέρες, Αδελφούς και ευλαβείς προσκυνητάς. Χαίρετε και αγαλλιάσθε ότι ο Χριστός μας αγαπά καθ’ υπερβολήν. Γλυκιά μου Παναγία, χίλιες δόξες και μύριες ευχαριστίες εις το Πανάγιο όνομά σου. Υπέρτατη τιμή για μένα τον αμαρτωλό, να με σκεπάζη το αγιορείτικο χώμα σου. Και πάλιν και πολλάκις και εις τους αιώνας των αιώνων. Χριστός Ανέστη, Χριστός Ανέστη, Χριστός Ανέστη! Την ευχή σας να έχω και εγώ θα προσεύχομαι για σας. Πατήρ Εφραίμ.

                              

3 επιστολές σε αυτό το δεύτερο μέρος της αφιερωματικής σειράς εκπομπών για έναν Άγιο Γέροντα των θεοστυγών ημερών μας, έναν παρηγορητή, κατηχητή, πάντων διάκονο…

Νώντας Σκοπετέας

Με αποσπάσματα από το 2ο μέρος μιας σειράς εκπομπών αφιερωμένων στην μνήμη του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ Σαραγιώτου μέσα στο Άγιο Πεντηκοστάριον του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...