2 Απρ 2023

Κάποτε να ανταμωθούμε...

 

Η ζωή και η διδασκαλία ενός μεγάλου Αγίου του 20ου αιώνα! Ο οδηγός μας στου Ουρανού το στάδιο! Στο κέντρο των διδαχών του o Θεάνθρωπος Ιησούς αλλά και του Σταυρικό φρόνημα! Γιατί ο οδηγός των …οδηγών είναι ο Σταυρός του Κυρίου. Ακολουθούν όσοι πιστεύουν στη δύναμη και την προστασία μα και στην αιώνια προοπτική, την βεβαία Ελπίδα του Ζωοποιού Σταυρού. Είναι η πρώτη εκπομπή που ηχογραφείται μετά το συγκλονιστικό συμβάν με τους μαρτυρικώς τελειωθέντες κεκοιμημένους αδελφούς μας στον Ευαγγελισμό των Τεμπών…Ένας Σταυρός έχει ήδη έστω και νοερώς έχει ορθωθεί σε εκείνο το σημείο. Μα ποια καλή αγγελία θα ρωτήσει κανείς μπορεί κάποιος έστω να αφουγκραστεί σε αυτό το μέρος που ήδη κάποιοι έχουν αποκαλέσει καταραμένο; Πάντοτε θα είναι ένα αδιερεύνητο μυστήριο, αυτό της σωτηρίας της ψυχής του καθενός μας! Άλλοτε περιέχει μια θαυμαστή θεραπεία, άλλοτε μια φαινομενικά μοναχική πορεία ως ένα κατάφορτο πόνου επίγειο τέλος. Μυστήριο ο πόνος, μυστήριο και η πίστη μας! 

Το να πιστεύει κανείς στην ύπαρξη του Θεανθρώπου Ιησού, στο να ομολογεί το σχέδιο της Θείας Οικονομίας, το να προσδοκά την Ανάσταση των νεκρών και το Αιώνιο Φως, είναι απλά το ένα φτερό στο πέταγμα, το ένα κουπί στο πέλαγο! Το άλλο είναι το να πιστεύεις στου Θεού την πρόνοια! Κι ας αφήνει εκείνη μια πικρή γεύση στο στόμα και ας μοιάζει τόσο με εγκατάλειψη κι ας την εκλαμβάνουν κάποιοι ως τιμωρία...Πάντοτε αυτό το μυστικό δώρημα δίνεται προς το συμφέρον της αιώνιας ψυχής και της αιτήσεως...Το συναξάρι είναι κατάγιομο από τέτοια σχέδια σωτηρίας! 14.000 Αγίους συναντά κανείς σε εκείνο της 29ης Δεκεμβρίου...Πόσα από εκείνα τα νήπια θα κέρδιζαν τον Παράδεισο, αν έφταναν ως το βαθύ τους γήρας άραγε;Και πόσα από αυτά δεν θα ούρλιαζαν το Βαραβάν ενώπιον του φραγγελωμένου  Ιησού, Του Κυριεύοντος σε ζωή και θάνατο, 30 χρόνια μετά, στην αυλή του πραιτωρίου;

Ο Κύριος να αναπαύσει τους αδελφούς μας,  τούτες τις μέρες που το 4ο μέρος θα ακουστεί και συμπληρώνονται οι 40 ημέρες από την κοίμησή τους. Ο Όσιος και Ομολογητής Ιουστίνος που γεννήθηκε και κοιμήθηκε ανήμερα του Ευαγγελισμού, ο σύγχρονος αυτός Ομολογητής της Αγίας μας πίστης, ας πρεσβεύει στον Θεάνθρωπο Αρχηγό και Τελειωτή Ιησού κάποτε να ανταμωθούμε όλοι, εν χώρα ζώντων και στο αιώνιο ανέσπερο Φως!

Νώντας Σκοπετέας

Απόσπασμα από το 4ο μέρος της σειράς των εκπομπών που αφιερώθηκαν στον βίο και στις διδαχές του Αγ.Ιουστίνου Πόποβιτς την Αγία Τεσσαρακοστή του 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...