main menu

Επιλέξτε ετικέτα για εμφάνιση των αντιστοιχων αναρτήσεων. Αρχική Σελίδα

Απενεργοποιημένη Λειτουργία

20 Απρ 2024

Γερόντισσα Γαλακτία...Μια έμψυχη παραμυθία...

Κάτοχος της βεβαίας πίστεως! Γερόντισσα του Φωτός! Μας συμφέρει να ταπεινωθούμε σε έναν άνθρωπο,παρά να ρεζιλευόμαστε παντοτινά σε όλη την πολιτεία του Ουρανού έλεγε! Και το οτι ο καρκίνος έιναι λίπασμα και καμίνι! Μας παρατηρούσε όλους με τα κυάλια της καρδιά της! Μας έβλεπε βαθιά και μας μαγνήτιζε με τον πνευματικό της μαγνητικό τομογράφο! Ανθολογήσαμε σε 5 εκπομπές κάποια ελάχιστα από τα αμέτρητα που μπορεί κανείς να λάβει από αυτό το θαυμάσιο γαλζοπράσινο βιβλίο! Από την πρώτη εκπομπή η ανταπόκριση των αδελφών ακροατών ήταν συγκλονιστική, ενδεικτική της πνευματικής δίψας και της αναζήτησης Της Ελπίδας από εκείνους που έχουν παρρησία και μούτρα να ζητήσουν από τον Θεό παράταση στο έλεός Του, να σταθούν μπροστά στον Κυβερνήτη του παντός και να τον κάνουν να μεταστρέψει την απόφασή Του, να τον κάνουν να μεταννοήσει( θυμήσου...την προφητεία του Ιωνά που διαβάζεται κάθε Μεγάλο Σάββατο πρωί...και μετεννόησεν ο Θεός)...Ελπίδα και εμείς αναζητάμε αδελφοί! Δεν πουλάμε παραμύθια! Αναζητάμε έμψυχες παραμυθίες! Αδελφέ μου, εσένα που απεφάνθης αμετακλήτως ως ανεπίληπτος και που συνεχίζεις να κατηγορείς την Γερόντισσα ως πλανεμένη,(αλήθεια και τον Άγιο Νεκτάριο και τον Άγιο Παίσιο τέτοια στεφάνια τους χάριζαν...) θα σου θυμίσουμε αυτό που έλεγε ένας Άγιος... Η αλαζονεία της αρετής, είναι η μεγαλύτερη παγίδα! Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι δεν συνάντησες ποτέ σου την γερόντισσα, ώστε να έχει διαμορφώσει άποψη δική σου! Την χαρακτηρίζεις ως πλανεμένη, τσουβαλιάζοντας εκατοντάδες ευλογημένους ανθρώπους οι οποίοι καταθέτουν προσωπικές μαρτυρίες ΕΠΩΝΥΜΩΣ(άραγε, έχουν υποστεί ομαδική παράκρουση όλοι τούτοι;)και όχι με Θεολογικόσχημα ψευδώνυμα…Ας είναι…Άκουσε και εν ζωή η γερόντισσα τις ίδιες κατηγόριες αλλά δεν αμνησικάκησε στο ελάχιστο! Και τώρα το ίδιο θα κάνει μαζί σου! Στη Σοφία Σολομώντος(7,27) διαβάζουμε πως η Θεία Σοφία και η Χάρις μεταβαίνει και ενθρονίζεται σε αγίες ψυχές, μορφώνοντας και παιδαγωγώντας φίλους του Θεού και Προφήτες! Και στο Ευαγγέλιο του Λουκά(12,10) αναφέρεται οτι αν κάποιος θεωρεί ενέργεια του Αγίου Πνεύματος ως δαιμονική βλασφημεί εις το Άγιο Πνεύμα! Και κάτι τελευταίο…Σου ευχόμαστε ολόψυχα οι δικές σου πνευματικές αισθήσεις να βρίσκονται σε ενάργεια, ώστε να μπορείς να διακρίνεις ο,τι το προβατόσχημο μας περιβάλλει! Αν διακρίνεις κάτι τέτοιο για εμάς, σε παρακαλούμε κάνε προσευχή να μας φωτίσει ο Κύριος, τα ευδιάκριτα για σένα, πυκνά μας σκοτάδια...!

Νώντας Σκοπετέας

Με αποσπάσματα από την 5η κατά σειρά εκπομπή, από ομότιτλη σειρά  μέσα στην Αγία Τεσσαρακοστή του 2024, όπου διαβάζονται εκτενή αποσπάσματα από το βιβλίο «Η οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης»

(Εκδ. ΘΕΟΜΟΡΦΟΥ Ι.Μ.ΜΟΡΦΟΥ)

Ας επιλέξουμε ...Το τίμημα ή το αντίτιμο ...

Ας επιλέξουμε ...Το τίμημα ή το αντίτιμο ...
Βαπτίστηκες και αναγεννήθηκες ... Μετανόησες κάτω από πετραχήλι και ξαναβαπτίστηκες ... Μετέλαβες τα άχραντα μυστήρια και ένιωσες ξανά βαπτισμένος εις το όνομα του τρισυπόστατου Θεού ... Υπάρχει ακόμα ένα βάπτισμα το τέταρτο κατά σειρά .. το βάπτισμα της ομολογίας ...στο αίμα της Πίστης ... Άραγε πόσοι από εμάς θα το αγαπήσουμε ; Τον Αναστάντα Θεό ας ομολογήσουμε ...Και ας πληρώσουμε το τίμημα της Ομολογίας ...όχι το αντίτιμο της απωλείας ...! Καλό Παράδεισο ! ( Νώντας Σκοπετέας. 2009)

Απολυτίκιο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου. Ακούστε το από την αδελφή μας Νεκταρία Καραντζή

Απολυτίκιο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου. Ακούστε το από την αδελφή μας  Νεκταρία Καραντζή
Τον θαυμάσιον μύστην Χριστού υμνήσωμεν , Μηλεσίου το κλέος και των Γερόντων φωνή , την βοήθειαν ημών και διόρασιν ˙ Τον αναπαύσαντα σοφώς τας ψυχάς των ασθενών , του πνεύματος συνεργεία . Πορφύριον Καυσοκαλυβίτην ,επικαλέσωμεν άπαντες. // Nώντας Σκοπετέας 27-11-2013 Απολυτίκιο με την ευκαιρία της επισήμου Αγιοκατατάξεως του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου . Σημ: Το απολυτίκιο δεν περιέχεται σε αναγνωρισμένη ακολουθία , αλλά είναι προϊόν ευλαβείας και απέραντης ευγνωμοσύνης , προς τον Μεγάλο Άγιο του Θεού , στην μεγάλη η μέρα της Αγιοκατατάξεώς του .

Ουράνια Συντροφιά...

Ουράνια Συντροφιά...
Παλαιά συνηθίζαμε, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ν' αγιάζομε τα σπίτια. Κάποια χρονιά επήγα κι εγώ κι αγίαζα. Χτυπούσα τις πόρτες των διαμερισμάτων, μου ανοίγανε κι έμπαινα μέσα ψάλλοντας: "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...". Όπως πήγαινα στην οδό Μαιζώνος, βλέπω μια σιδερένια πόρτα. Ανοίγω, μπαίνω μέσα στην αυλή, που ήταν γεμάτη από μανταρινιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, και προχωρώ στη σκάλα. Ήταν μια σκάλα εξωτερική, που ανέβαινε πάνω και κάτω είχε υπόγειο. Ανέβηκα τη σκάλα, χτυπάω την πόρτα και παρουσιάζεται μια κυρία. Αφού μου άνοιξε, εγώ άρχισα κατά τη συνήθειά μου το "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε...". Με σταματάει απότομα. Εν τω μεταξύ με ακούσανε και δεξιά κι αριστερά στο διάδρομο βγαίνανε κοπέλες απ' τα δωμάτια. "Κατάλαβα, έπεσα σε οίκο ανοχής", είπα μέσα μου. Η γυναίκα μπήκε μπροστά μου να μ' εμποδίσει. -Να φύγεις, μου λέει. Δεν κάνει αυτές να φιλήσουν το Σταυρό. Να φιλήσω εγώ το Σταυρό και να φύγεις, σε παρακαλώ. Εγώ τώρα πήρα σοβαρό και επιτιμητικό ύφος και της λέω: -Εγώ δεν μπορώ να φύγω! Εγώ είμαι παπάς, δεν μπορώ να φύγω! Ήλθα εδώ ν' αγιάσω. -Ναι, αλλά δεν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές. -Μα δεν ξέρομε αν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές ή εσύ. Διότι αν με ρωτήσει ο Θεός και ζητήσει να Του πω ποιος κάνει να φιλήσει το Σταυρό, οι κοπέλες ή εσύ, μπορεί να έλεγα: "Οι κοπέλες κάνει να τον φιλήσουν και όχι εσύ. Οι ψυχές τους είναι πιο καλές από τη δική σου". Εκείνη τη στιγμή εκοκκίνησε λίγο. Της λέω λοιπόν: -Άσε τα κορίτσια να φιλήσουν το Σταυρό. Τους έκανα νόημα να πλησιάσουν. Εγώ πιο μελωδικά από πρώτα έψαλλα το "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...", διότι είχα μια χαρά μέσα μου, που ο Θεός οικονόμησε τα πράγματα να πάω και σ' αυτές τις ψυχές. Φιλήσανε όλες το Σταυρό. Ήταν όλες περιποιημένες, με τις πολύχρωμες φούστες κ.λπ. Και τους είπα: -Παιδιά μου, χρόνια πολλά. Ο Θεός μάς αγαπάει όλους. Είναι πολύ καλός και "βρέχει επί δικαίους και αδίκους". Όλοι Τον έχομε Πατέρα και για όλους μας ενδιαφέρεται ο Θεός. Μόνο να φροντίσομε να Τον γνωρίσομε και να Τον αγαπήσουμε κι εμείς και να γίνομε καλοί. Να Τον αγαπήσετε και θα δείτε πόσο ευτυχισμένες θα είστε. Κοιτάξανε απορημένες. Κάτι πήρε η ψυχούλα τους η ταλαιπωρημένη. -Χάρηκα, τους λέω τέλος, που μ' αξίωσε ο Θεός να έλθω σήμερα και να σας αγιάσω. Χρόνια πολλά! -Χρόνια πολλά, είπαν κι εκείνες κι έφυγα./Γ.Πορφύριος

η προσευχή του Κυρ -Φώτη...

η προσευχή του Κυρ -Φώτη...
Σε ευχαριστώ, Κύριε πολυέλεε, σε υμνώ, σε δοξάζω, γιατί μ' έπλασες από το τίποτα. Αλλά δεν μ' έπλασες μοναχά μια φορά, αλλά και κάθε μέρα με πλάθεις από το τίποτα, επειδή και κάθε μέρα με βγάζεις από τον ίσκιο του θανάτου που ξαναπέφτω. Μέσα στον ακαταμέτρητο τον κόσμο, μέσα στη μερ­μηγκιά των ανθρώπων, είμαι ένα τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Και μολαταύτα τον κάθε άνθρωπο τον θυμάσαι και τον βρίσκεις και τον τραβάς προς εσένα, και τον ζωοποιείς από πεθαμένον, και τον ξαναπλάθει το πατρικό χέρι σου, σαν να είναι ο καθένας μας μοναχά αυτός στον κόσμο. Η κραταιά δύναμή σου βαστά όλη την κτίση κι' όλες τις ψυχές σαν νάναι μια και μοναχή. Και τις κάνεις να νοιώσουνε την αθανασία σαν νάναι μια και μονάχη η καθεμιά και σε νοιώθουνε πατέρα τους σπλαχνικόν, που δεν κουράζεται να συχωρά και να ξαναπλάθει τον εαυτό μας, που πεθαίνει κάθε ώρα από την αμαρτία. ~Φώτης Κόντογλου~