main menu

Επιλέξτε ετικέτα για εμφάνιση των αντιστοιχων αναρτήσεων. Αρχική Σελίδα

Απενεργοποιημένη Λειτουργία

5 Οκτ 2021

Οφειλή Ανεξόφλητη… Ρ@pid τΕst δακρύων…

Ζούμε σε μία εποχή, που τα σκοτάδια ολοένα και πληθαίνουν γύρω μας! Κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει και θολή. Όταν πορεύεσαι σε ένα τέτοιο τοπίο θαμπό και ομιχλώδες, εντείνεις περισσότερο τις αισθήσεις σου. Το ίδιο συμβαίνει, ή μάλλον καλύτερα θα έπρεπε να συμβαίνει και με τον καταιγισμό της πληροφορίας που δέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Πολύ το Ανούσιο στις μέρες μας. Πολύ το ψεύτικο και το ανώφελο. Το τρομερά επιζήμιο είναι ότι η υπερπληθώρα των αχρήστων σκεπάζει και πολλές φορές εξαφανίζει όσα ωφελούν την ψυχή. Κύριοι δέκτες αυτής της καταστάσεως τα παιδιά, που προσπαθώντας να ωριμάσουν μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπερδεύονται και κάποτε αποπροσανατολίζονται ιδίως αν δίπλα τους δεν στέκεται κάποιος να ιχνηλατήσει αυτό το αδιαφανές, το σκοτεινό και τόσο δυσδιάκριτο.
Γίνεται ο ομιλών πολλές φορές λοιπόν δέκτης τέτοιων πληροφοριών από τα παιδιά του. Η αλήθεια είναι ότι τα καημένα προσπαθούν να του παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις ξεχωριστές, γιατί γνωρίζουν ότι εξάπτεται και ενίοτε παραφέρεται, όταν συναντά ανουσιότητες και εκμαυλιστικά δημοσιεύματα.
Μου έδειξαν πριν αρκετούς μήνες ένα μικρό βίντεο στο διαδίκτυο, όπου επιστήμονες παρουσίαζαν, ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική σύσταση στα δάκρυα του. Μια απίθανη ιδιοσυστασία, η οποία μοιάζει πολύ με εκείνη των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ανάλογα με τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι διαφορετική η σύνθεσή τους! Περιέχουν για παράδειγμα 20% περισσότερη πρωτεΐνη τα δάκρυα της συγκίνησης από τα δάκρυα του άγχους και του πανικού. Τα δάκρυα απομακρύνουν την τοξικότητα του οργανισμού μας επίσης!
Και εδώ διαφοροποίηση στην ποσότητα των τοξικών ουσιών, που θα αποβληθεί δια δακρύων...
Πάντα εν Σοφία εποίησας Κύριε!
Με πολύ ενδιαφέρον είδαμε αυτήν την επιστημονική έρευνα και θαυμάσαμε αδελφοί μου! Βέβαια το καλό και στοργικό διαδίκτυο, φρόντισε εκείνη την ώρα να μας βγάλει παρένθετα ως προτεινόμενο, ένα ρεπορτάζ το οποίο αφορούσε σε νέα μέτρα λόγω της ασθένειας που μονοπωλεί εδώ και δύο χρόνια το ενδιαφέρον και τη ζωή μας: Πράσινο φως για να ανοίξουν οι ναοί με αυστηρά μέτρα …Τετραγωνικά, μεζούρες ταξιθέτες... Και κάτι ακόμα, οι ψάλτες και οι κληρικοί θα πρέπει πριν την είσοδο τους Ιερούς Ναούς να έχουν κάνει Ρ@pid τΕst. Εννοείται να έχει βγει αρνητικό, για τον ιό. Ο συνειρμός αναπόφευκτος αδελφοί μου. 
 Τι καλά που θα ήταν αν όλοι όσοι προσερχόμασταν στη Θεία λατρεία, υποβάλαμε εκουσίως τους εαυτούς μας σε ένα ταχύ έλεγχο, σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, σε ένα Ρ@pid τΕst…αλλά δακρύων. Κι αν βγει αρνητικό να μας δοθεί από πεπειραμένο ιατρό ψυχών μία συνταγή που να έχει πάνω της γραμμένο : Μέλλων φαγεῖν, ἄνθρωπε, Σῶμα Δεσπότου, φόβῳ πρόσελθε, μὴ φλεγῇς· πῦρ τυγχάνει. Τώρα άνθρωπε που πρόκειται να μεταλάβεις το σώμα του Δεσπότη Χριστού πλησίασε με φόβο για να μην καείς γιατί είναι φωτιά! Πριν πλησιάσεις όμως αδελφέ μου , ταλαίπωρε εαυτέ μου , ψέλλισε μία προσευχή δακρύων :
Δακρύων μοι παράσχου, Χριστέ, ρανίδας, τον ρύπον της καρδίας μου καθαιρούσας, ως άν ευσυνειδότως, κεκαθαρμένος, πίστει προσέρχωμαι, και φόβω, Δέσποτα, εν τη μεταλήψει των θείων Δώρων σου.
Χάρισέ μου Χριστέ μια ρανίδα, μια απειροελάχιστη έστω ποσότητα από σταγόνα, που θα καθαρίσουν την καρδιά μου από τη βρωμιά της αμαρτίας! Για να μπορώ με καθαρή συνείδηση να πλησιάσω, με πίστη ότι θα κοινωνήσω Το σώμα και Το αίμα σου και θείο φόβο, για να κοινωνήσω τα θεία σου Δώρα!
Πλῦνόν με τοῖς δάκρυσί μου Σωτήρ, ὅτι ῥερύπωμαι ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις· διὸ καὶ προσπίπτω σοι.
Σας περιγράψαμε την διαδικασία του Ρ@pid τΕst δακρύων! Αν οι δακρυϊκοί αδένες εξακολουθούν να μην εκκρίνουν τίποτα, τότε το τεστ είναι αρνητικό! Αν έχουμε έκκριση , τότε δοξάζουμε τον Θεό! Αυτός ήταν ο πρώτος συνειρμός στην αλληλουχία των πληροφοριών που δεχτήκαμε! Ο δεύτερος, τον οποίο λίγο-πολύ θαρρούμε ότι έχετε ήδη υποψιαστεί, είναι ότι σε αυτόν τον αυτοέλεγχο δακρύων, θα ήταν ωραίο με τη βοήθεια της επιστήμης, να μπορούσαμε να ερευνήσουμε τη σύσταση τους, ανάλογα με το τι τα προκαλεί και μιλάμε για ένα τεστάρισμα εντός των κόλπων της Εκκλησίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι κάποια δάκρυα θα μας εξέπλητταν για την σύνθεση τους!
Θα ξεχώριζαν τόσο τα δάκρυα της μετανοίας τα ουρανοβράβευτα, τα σωτήρια, τα καθαρτικά της ψυχής!
Τα μόνα που την θεραπεύουν από ιούς και τον αιώνιο θάνατο!
Μια εκπομπή για την χάρη και το δώρο των δακρύων!
Σε μία άνυδρη εποχή που οι ψυχές μας λιτανεύουν και δέονται για μία θεραπευτική επομβρία !
Ο ιερός ψαλμωδός και πάλι διαβιβάζει του ουρανού τα Θεία μηνύματα.
Οι σπείροντες εν δάκρυσιν εν αγαλλιάσει θεριούσι !
Οφειλή ανεξόφλητη τα δάκρυα της μετανοίας! Σημείο παρουσίας Θεού! Κατάπαυση της Φωτιάς που προκαλούν του πονηρού τα πυρωμένα βέλη! Αλλοίωση, λύτρωση Ανάσταση !

Νώντας Σκοπετέας

Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή

4 σχόλια :

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...

Ας επιλέξουμε ...Το τίμημα ή το αντίτιμο ...

Ας επιλέξουμε ...Το τίμημα ή το αντίτιμο ...
Βαπτίστηκες και αναγεννήθηκες ... Μετανόησες κάτω από πετραχήλι και ξαναβαπτίστηκες ... Μετέλαβες τα άχραντα μυστήρια και ένιωσες ξανά βαπτισμένος εις το όνομα του τρισυπόστατου Θεού ... Υπάρχει ακόμα ένα βάπτισμα το τέταρτο κατά σειρά .. το βάπτισμα της ομολογίας ...στο αίμα της Πίστης ... Άραγε πόσοι από εμάς θα το αγαπήσουμε ; Τον Αναστάντα Θεό ας ομολογήσουμε ...Και ας πληρώσουμε το τίμημα της Ομολογίας ...όχι το αντίτιμο της απωλείας ...! Καλό Παράδεισο ! ( Νώντας Σκοπετέας. 2009)

Απολυτίκιο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου. Ακούστε το από την αδελφή μας Νεκταρία Καραντζή

Απολυτίκιο Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου. Ακούστε το από την αδελφή μας  Νεκταρία Καραντζή
Τον θαυμάσιον μύστην Χριστού υμνήσωμεν , Μηλεσίου το κλέος και των Γερόντων φωνή , την βοήθειαν ημών και διόρασιν ˙ Τον αναπαύσαντα σοφώς τας ψυχάς των ασθενών , του πνεύματος συνεργεία . Πορφύριον Καυσοκαλυβίτην ,επικαλέσωμεν άπαντες. // Nώντας Σκοπετέας 27-11-2013 Απολυτίκιο με την ευκαιρία της επισήμου Αγιοκατατάξεως του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου . Σημ: Το απολυτίκιο δεν περιέχεται σε αναγνωρισμένη ακολουθία , αλλά είναι προϊόν ευλαβείας και απέραντης ευγνωμοσύνης , προς τον Μεγάλο Άγιο του Θεού , στην μεγάλη η μέρα της Αγιοκατατάξεώς του .

Ουράνια Συντροφιά...

Ουράνια Συντροφιά...
Παλαιά συνηθίζαμε, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ν' αγιάζομε τα σπίτια. Κάποια χρονιά επήγα κι εγώ κι αγίαζα. Χτυπούσα τις πόρτες των διαμερισμάτων, μου ανοίγανε κι έμπαινα μέσα ψάλλοντας: "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...". Όπως πήγαινα στην οδό Μαιζώνος, βλέπω μια σιδερένια πόρτα. Ανοίγω, μπαίνω μέσα στην αυλή, που ήταν γεμάτη από μανταρινιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, και προχωρώ στη σκάλα. Ήταν μια σκάλα εξωτερική, που ανέβαινε πάνω και κάτω είχε υπόγειο. Ανέβηκα τη σκάλα, χτυπάω την πόρτα και παρουσιάζεται μια κυρία. Αφού μου άνοιξε, εγώ άρχισα κατά τη συνήθειά μου το "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε...". Με σταματάει απότομα. Εν τω μεταξύ με ακούσανε και δεξιά κι αριστερά στο διάδρομο βγαίνανε κοπέλες απ' τα δωμάτια. "Κατάλαβα, έπεσα σε οίκο ανοχής", είπα μέσα μου. Η γυναίκα μπήκε μπροστά μου να μ' εμποδίσει. -Να φύγεις, μου λέει. Δεν κάνει αυτές να φιλήσουν το Σταυρό. Να φιλήσω εγώ το Σταυρό και να φύγεις, σε παρακαλώ. Εγώ τώρα πήρα σοβαρό και επιτιμητικό ύφος και της λέω: -Εγώ δεν μπορώ να φύγω! Εγώ είμαι παπάς, δεν μπορώ να φύγω! Ήλθα εδώ ν' αγιάσω. -Ναι, αλλά δεν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές. -Μα δεν ξέρομε αν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό αυτές ή εσύ. Διότι αν με ρωτήσει ο Θεός και ζητήσει να Του πω ποιος κάνει να φιλήσει το Σταυρό, οι κοπέλες ή εσύ, μπορεί να έλεγα: "Οι κοπέλες κάνει να τον φιλήσουν και όχι εσύ. Οι ψυχές τους είναι πιο καλές από τη δική σου". Εκείνη τη στιγμή εκοκκίνησε λίγο. Της λέω λοιπόν: -Άσε τα κορίτσια να φιλήσουν το Σταυρό. Τους έκανα νόημα να πλησιάσουν. Εγώ πιο μελωδικά από πρώτα έψαλλα το "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...", διότι είχα μια χαρά μέσα μου, που ο Θεός οικονόμησε τα πράγματα να πάω και σ' αυτές τις ψυχές. Φιλήσανε όλες το Σταυρό. Ήταν όλες περιποιημένες, με τις πολύχρωμες φούστες κ.λπ. Και τους είπα: -Παιδιά μου, χρόνια πολλά. Ο Θεός μάς αγαπάει όλους. Είναι πολύ καλός και "βρέχει επί δικαίους και αδίκους". Όλοι Τον έχομε Πατέρα και για όλους μας ενδιαφέρεται ο Θεός. Μόνο να φροντίσομε να Τον γνωρίσομε και να Τον αγαπήσουμε κι εμείς και να γίνομε καλοί. Να Τον αγαπήσετε και θα δείτε πόσο ευτυχισμένες θα είστε. Κοιτάξανε απορημένες. Κάτι πήρε η ψυχούλα τους η ταλαιπωρημένη. -Χάρηκα, τους λέω τέλος, που μ' αξίωσε ο Θεός να έλθω σήμερα και να σας αγιάσω. Χρόνια πολλά! -Χρόνια πολλά, είπαν κι εκείνες κι έφυγα./Γ.Πορφύριος

η προσευχή του Κυρ -Φώτη...

η προσευχή του Κυρ -Φώτη...
Σε ευχαριστώ, Κύριε πολυέλεε, σε υμνώ, σε δοξάζω, γιατί μ' έπλασες από το τίποτα. Αλλά δεν μ' έπλασες μοναχά μια φορά, αλλά και κάθε μέρα με πλάθεις από το τίποτα, επειδή και κάθε μέρα με βγάζεις από τον ίσκιο του θανάτου που ξαναπέφτω. Μέσα στον ακαταμέτρητο τον κόσμο, μέσα στη μερ­μηγκιά των ανθρώπων, είμαι ένα τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα τίποτα. Και μολαταύτα τον κάθε άνθρωπο τον θυμάσαι και τον βρίσκεις και τον τραβάς προς εσένα, και τον ζωοποιείς από πεθαμένον, και τον ξαναπλάθει το πατρικό χέρι σου, σαν να είναι ο καθένας μας μοναχά αυτός στον κόσμο. Η κραταιά δύναμή σου βαστά όλη την κτίση κι' όλες τις ψυχές σαν νάναι μια και μοναχή. Και τις κάνεις να νοιώσουνε την αθανασία σαν νάναι μια και μονάχη η καθεμιά και σε νοιώθουνε πατέρα τους σπλαχνικόν, που δεν κουράζεται να συχωρά και να ξαναπλάθει τον εαυτό μας, που πεθαίνει κάθε ώρα από την αμαρτία. ~Φώτης Κόντογλου~